Çocuklar Evi

2005 yılında kurulan Çocuklar Evi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Erken Çocukluk Eğitim merkezidir.

Sürekli gelişen eğitim programı Eğitim Fakültesi’ nin çeşitli bölümleri ve Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından yenilenmektedir.

2014-2015 Öğretim yılında Çomü Kreş adı ile yeni binasında eğitime başlamıştır. 5000 m2 kapalı alana sahip, 36-72 aylık yaş grubuna göre tasarlanan 350 kişilik Türkiye’nin tek katlı en büyük kreşidir.

Mimari plan olarak stadyum modeli örnek alınıp, Çanakkale’nin rüzgarına karşı korunumlu 750m2 iç bahçe alanına sahiptir. Bunun yanında 1000m2 boğaz manzaralı dış bahçesi bulunmaktadır.

Çimenler üzerine kurulu ahşap çocuk parkı Çanakkalemizin eşsiz güzelliğini gözler önüne sermektedir.

Gökkuşağı renkleriyle sıralanan paneller ile çevrelenen kreş, güneş kırıcı olduğu gibi kreşin renkli görünmesini sağlamaktadır.

15 adet 36-72 aylık yaş grup odaları bulunup her sınıfın gözlem penceresi, tuvaleti ve uyku odası ayrı tasarlanmıştır.

Erken çocukluk eğitiminde önemli yeri olan öğrenme merkezleri, okulumuzda ayrı ayrı atölyeler şeklinde olup; sanat (seramik, cam boyama, ebru, origami), resim, dil, drama, bilim, bilgisayar, müzik atölyesi şeklindedir.

Spor salonu, giyinme odaları, duşluk ve çocuk WC’leri ile 250m2’lik Spor Kompleksinde çocuklara Oyun ve Hareket temelli eğtimler verilmesi hedeflenmektedir.

Kreşimizde müdür, müdür yardımcısı idari odaların yanı sıra, ferah, kullanışlı ve işlevsel olan 2 adet yemekhane, 2 adet seminer odası, 2 adet kapalı oyun salonu, 2 adet öğretmenler odası pedagog, revir, ofis, yardımcı personel odaları ve depolar bulunmaktadır.

Kreşte açılan çocuk polikliniğinde zaman zaman uzman doktorlar tarafından sağlık taramaları yapılmaktadır.

Pedagog odamızda, ihtiyaç duyulduğu durumlarda talep üzerine; öğretmen ve ebeveynlere uzman psikolojik danışmanlar tarafından rehberlik desteği sağlanmaktadır.

Bunun yanı sıra üniversitemizde bulunan alanında uzman hocalarımızın desteğiyle çocuklarımıza ve kendi personelimize çok çeşitli seminer ve etkinlikler düzenlemektedir. 350 kişilik kapasiteye sahip çocuklar evinde ortalama 18 kişilik 3,4,5 yaş grubu için ayrı ayrı yıllık eğitim programları uygulanmaktadır.

Bu yıl 15 sınıfımızla 36-72 aylık 260 çocuğa eğitim verilmektedir.

Kreş devasa bir yapı olmasına rağmen çocukları bu büyüklük rahatsız etmemektedir. Her birinin kendi yaşam alanları farklı olan 36 aylık yaş ve 72 aylık yaş olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır.

36 aylık yaş bölümünde tüm sınıfların uyku odası bulunup grup odaları yaş özelliklerine göre tasarlanmıştır.

08:00- 18:00 arası açık olan kreşimiz 12 ay üniversite personeline hizmet veren, çalışan ebeveynler için ideal bir kurumdur.

• Çomü Kreş

• REKTÖR BEY